Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rett til dagpenger fra NAV?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! For øyeblikket jobber jeg som vikar i en barnehage. Har prøvd lenge å få mer jobb så inntekten min blir litt større i og med at behovet for vikar varierer veldig. Kan jeg få dagpenger fra NAV selvom jeg har vikarstilling med dårlig inntekt? Og hvor mye må jeg ha tjent i løpet av disse tre siste årene for å evt. ha rett på dagpenger?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for dine spørsmål.

For å ha rett til dagpenger fra NAV, så må du ha tjent og hatt en arbeidsinntekt på enten minst 127 868 kr i 2013 eller til sammen 255 735 kr de tre siste årene (2013, 2012, 2011). Foreldrepenger, svangerskapspenger og svangerskapsrelaterte sykepenger regnes med i kravet til minsteinntekt. Arbeidstiden din må være redusert med minst 50 %. Du kan lese mer om dagpenger her

Det har ikke noe å si for retten til dagpenger det at du har en vikarstilling per dags dato med den inntekten du har, så lenge du fyller de andre vilkårene for dagpenger (les om vilkårene på lenken overfor). Vi kan ikke svare deg her på ung.no om du har rett eller ei, du kan sende inn en søknad så blir det vurdert.

Skal du søke på dagpenger fra NAV så må du registrere deg som arbeidssøker på www.nav.no, og sende meldekort hver 14. dag. Søknadsskjema finner du på denne siden. Det kreves at du er aktiv arbeidssøker, det vil si at vi kommer til å kreve at du gjør det du kan for å få en jobb, slik at du kan forsørge deg selv. NAV sitt fremste mål er å få flest mulig ut i jobb, og spesielt gjelder dette unge på din alder.

Ut fra det du skriver, så forstår vi at du aktivt leter etter en mer stabil jobb, bra! :-) Du må bare stå på videre, lever åpne CVer og søknader til steder hvor du kunne tenke deg å jobbe og hør med venner og kjente om de vet om en jobb som de kan anbefale deg til. Mange får i dag jobb ved at "man kjenner noen som kjenner noen". Flere gode jobbsøkertips får du her.

Vi ønsker deg lykke til i jobbjakten!

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd