Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg spare og ikke bruke opp alle pengene på fristelser?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 19 år som har fast jobb 35+ timer i uka, jeg bor for meg selv og har en avhengighet på snus, junkfood, godterier, brus og netthandling. Jeg tjener rundt 20 000 kr i måneden (etter skatt) men klarer fortsatt ikke å skjerpe meg med forbruket mitt. Jeg går fra 20 000 til 100 på bare noen dager føles det ut som, å det er jo selvfølgelig inkludert husleie, strømregning, telefonreging, internett- og tv osv. Men har dere noen tips til hvordan jeg kan spare mer? Hvordan jeg kan ta meg selv i nakken.. jeg eier ikke selvdisiplin! Takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Vi blir utsatt for mange fristelser. Det krever selvdisiplin å stå i mot mange av disse fristelsene. Heldigvis kan selvdisiplinen trenes opp.
Du er klar over problemet og ønsker å gjøre noe med det. Det er en god start!
En øvelse det kan være lurt å gjøre er å notere alt du bruker penger på. Setter du opp en liste der du fører inn hva du har brukt penger på og hva det kostet hver dag, får du raskt en oversikt over hva pengene går til. Da er det også lettere å finne ut av hva du kan spare penger på. Det er f.eks. mye billigere å kjøpe mat, brus og godteri i butikken enn det er å kjøpe det i en kiosk.
Er det noe du virkelig ønsker deg? Hvis du klarer å bruke kr 100 mindre i snitt hver dag, blir dette kr 3 100 på en måned og kr 36 500 på et år. Som du sikkert har skjønt vil en viss kontroll med økonomien over en periode gi deg mye handlingsrom til det du ønsker å gjøre.
Lykke til!
 
Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd