Hopp til hovedinnholdet

Lei meg for familiens økonomiske situasjon

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Moren og faren min er skilt. Mamma har fått kjøpt seg en fin leilighet osv. men vi sliter med økonomien. Vi klarer oss, men det er vanskelig. Og for meg går det fint at vi har dårlig råd, i grunn. Men mamma snakker alltid om det. Hun blir fortvilet hver gang det kommer en ny regning og prøver ikke akkuratt å skjule det.. Hun snakker alltid om hvor lite penger hun har igjen og snart klarer jeg ikke mer. Det er så frustrerende.. Jeg føler meg kvalt. Noen ganger griner jeg for det. Noe som er idiotisk fordi vi har det bra, vi klarer oss. Men det er så frustrerende å alltid bli minnet på tingene vi ikke kan få og tingene vi aldri kommer til å få osv. Hver dag skjer det. Jeg er så lei... Og hun blir sur hver gang jeg prøver å vise henne noe. Vist jeg spør om å bli med når hun skal på butikken blir hun bare sur og sier at jeg ikke får noe uansett. Det er ikke det jeg vil engang......... ER SÅ JÆVLIG LEI AV DETTE...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung. no
Du skriver at du er lei og frustrert over at mamma klager over dårlig råd. Selv synes jeg det er så flott å høre at du sier at du synes dere har det bra og at du er innstilt på å gjøre det beste ut av situasjonen. Du virker til å ta situasjonen på en positiv måte.
Det er synd å høre at moren din pålegger deg mange bekymringer og selv gir utrykk for at hun er veldig lei seg og synes det er vanskelig å ha dårlig råd.
Det er ikke alltid lett å være foreldre og holde inni seg det som er vanskelig å takle, likvel er det ikke riktig å innvolvere barna i alle økonomiske spørsmål og bekymringer.
 
Jeg vil anbefale deg å prate med noen du stoler på og som også kan forstå mamma. Prøv å få snakket med mamma om hvordan du opplever dette, og prøv å bli enige om hvordan dere skal snakke om dette videre.
 
Du kan også ta kontakt med helsesøster, hun kan kanskje innvitere moren din og deg inn på samtale.Du og moren din kan også ta kontakt med et familievernkontor. Der  har  de mye erfaring med å lage gode samtaler mellom familiemedlemmer.
Lykke til videre.

 

 
Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd