Hopp til hovedinnholdet

Jeg er student, kan NAV dekke tannbehandling?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 18 år og lurer på om det er noe mulighet til å fikse tennene sine? jeg er student ved en vgs og har ikke jobb ved siden av. Foreldrene mine har ikke råd til å fikse tennene mine og jeg er så desperat til å fikse tennene mine. Jeg føler meg så ukomfortabel med tennene mine. De er ganske skeive og ganske ødelagt. Er det noe andre muligheter?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål!

Tannbehandling for unge mellom 0 og 18 år er gratis, bortsett fra tannregulering. For ungdom mellom 19 og 20 år dekker den offentlige tannhelsetjenesten 75 prosent av utgiftene, det vil si at du selv betaler 25 prosent (informasjonen er hentet her, helsenorge.no).

Du kan søke NAV om økonomisk sosialhjelp til tannbehandling. Sosialtjenesteloven sier at studenter i utgangspunktet ikke kan få økonomisk sosialhjelp, bortsett fra i nødstilfeller hvor studenten ikke har penger til mat for eksempel. Det forutsettes at studenter benytter seg av stipend- og låneordningene hos Lånekassen. Hvis tannbehandling dekkes av NAV, så skal det i såfall være nødvendlig behandling og rent kosmetiske behandlinger dekkes i utgangspunktet ikke. Når det er sagt så blir hver enkelt sak individuelt vurdert av en saksbehandler, så vi kan ikke si her på ung.no om du har rett til støtte eller ikke.  

Du kan gå innom NAV kontoret ditt der du bor for en nærmere vurdering. Vi ønsker deg en fortsatt fin dag videre!

 

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd