Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig hjemme, mor er arbeidsledig og sliter økonomisk 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er veldig urolig for moren min. Hu har ikke jobb og er alltid hjemme.. Hun er også alenemor og har dårlig råd. Mamma har aldri fått barnebidrag fra pappa. Også vi har også slitet med en dårlig historie bak oss. Også mamma har aldri penger, jeg pleier å gå inn på mobilen hennes for å se hvor mye penger hu har igjen. Å jeg ser at hun har en bærepose full av regninger. Å i det siste så har det hvert veldig vanskelig med penger osv Pga at pappaen til mamma døde. Å hun må betale hele begravelsen som hun ikke har råd til. Å de nærmeste er urolig for hun, hun er alltid hjemme, og hun er redd for å begynne å jobbe igjen. Vær gang vi prøve å ta opp tema jobb. Så blir hun sur. Så jeg vet ikke hva vi skal gjøre, for jeg vil ikke leve med at mamma har dårlig råd. Jeg vil at mamma skal ha en jobb hun tjener penger på, så hun kan slutte å låne penger av bestemor. Så hva kan jeg gjøre? Vær så snill å svar...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi skjønner at dette er vanskelig og frustrerende for deg. 

Først vil vi si at dette ikke er din jobb å ordne opp i. Moren din har ansvar for deg, det vil si at hun skal passe på at du har det bra og har alt du trenger. Hvis hun ikke klarer det er det viktig at hun får hjelp. 

Det du kan gjøre er å snakke med henne om dette. Fortell hvordan dette påvirker deg. Det kan være lurt å planlegge en slik samtale. Vi har laget noen tips. 

Lenke til side med tips til den vanskelige samtalen

Du kan også foreslå for moren din og ta kontakt med NAV.

Lenke til hvordan kontakte Nav

Der kan hun få hjelp til å ordne opp i økonomien, skaffe seg en jobb og eventuelt få etterbetalt barnebidrag. Du kan lese mer om det på lenkene under. 

Lenke til Nav jobbsøking/arbeidsledig

Lenke til Nav om enslige foreldre 

Lenke til Nav om barnebidrag 

Vi håper det ordner seg og at dere får det bedre. 

Hilsen oss i Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd