Hopp til hovedinnholdet

Kan vi få støtte fra NAV til å flytte ut?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Vi er en liten familie på 3 stykker, meg, min samboer og vår felles sønn på 3 mnd. Vi bor hjemme hos mine foreldre, men ønsker nå å flytte ut. Han er i praksis via nav, så han får inn 6300 i mnd, jeg får barnetrygd. Hva slags hjelp kan vi få til å flytte ut? Og vil jeg bli tvunget til å sende sønnen min i barnehage før han er 2 år? Og vil barnevern bli innblandet fordi vi ikke klarer oss økonomisk? Jeg har blitt fortalt av bekjente at jeg bør være forsiktig med å kontakte nav pga barnevern. Nå føler vi at det er veldig nødvendig å flytte. Setter pris på svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

For å kunne få økonomisk støtte fra NAV, så kreves det at du gjør det du kan for å skaffe deg en jobb slik at du kan forsørge deg selv. Du kan via NAV bli påmeldt til jobbsøkerkurs og andre tiltak som skal øke sjansene dine for jobb. For at du skal kunne være i jobb, så må noen passe på sønnen deres. Da blir alternativet enten barnehage, dagmamma eller andre. I dag begynner de aller fleste barn i barnehage når de er ca 1 år, så det er lite sannsynlig at NAV kontoret vil kreve at sønnen deres må begynne i barnehage før det. Vi kan ikke si her på ung.no hva slags vilkår som vil stilles for at dere skal kunne få økonomisk støtte, det er det NAV kontoret som vurderer.

Hvis du ikke har vært i jobb før, så er det økonomisk sosialhjelp som er alternativet. Det er en midlertidig stønad, og regnes som siste utvei.

Vi vil anbefale dere å få en samtale med en veileder på NAV kontoret, så får dere snakket om hvilke muligheter som finnes for dere.

NAV skal bare kontakte barnevernet hvis det er mistanke om omsorgssvikt. Branevernets oppgave er jo å gi hjelp og støtte til barn og familier som trenger det. Du kan lese mer om barnevernet i artikkelen jeg legger ved.

 

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd