Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på å prøve litt på kokain, er det farlig en sjelden gang? 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har aldri prøvd noe som helst dop før men jeg lurer litt på det ang kokain. Er det farlig å ta det en sjelden gang? Når du sniffer det, kan du bare sniffe det i fra hånden din eller må du ha et slags sugerør? Alle som har tatt det sier at rusen får deg til å føle deg på topp, du får selvtilitt og alt er så konge men nå rusen er over blir du deprimert, men hva er det med rusen som får deg til å deg så glad og vellykket? Jeg har sett litt på nettet ang " coke nose" Blir nesen sånn etter å ha sniffet bare noen ganger?? Eller er det for de som har sniffet i flere år og er avhengig og så blir nesen sånn til slutt? Jeg e 17 år og har litt lyst å prøve det liksom, bare for å prøve å se hvordan det er for har blitt en del nysgjerrig på det det i det siste. Håper noen av dere kan svare for finner ikke et utdypende svar på nettet om dette så måtte spørre her... takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

På spørsmålet ditt om det er farlig å ta kokain en sjelden gang er det to forhold du bør tenke over. Det ene er faren for avhengighet, og det andre er faren for skader i forbindelse med bruk. Kokain regnes som ett av de narkotiske stoffene som gir raskest avhengighetsutvikling. Den største faren ved å prøve kokain en gang er forbundet med farer som kan oppstå i forbindelse med rusen. Det er fare for overdose med hjerneblødning og hjerteinfarkt, noe som i verste fall kan gi dødelig utfall.

Vi har ikke anledning til å gi brukerveiledning og kan derfor ikke fortelle deg om hvordan du kan bruke kokain. Men, både røyking, injisering (med sprøyte) og sniffing er vanlige inntaksmåter. 

Du spør også hva det er som gjør at du blir så glad og vellykket når du bruker kokain. Kokain er et sterkt sentralstimulerende stoff som binder seg til ulike reseptorer i hjernen som igjen påvirker følelsene og humøret ditt. Hvis du vil kan du lese en artikkel om påvirkning på hjernen her som er skrevet av St.Olavs Hospital i Trondheim.   

Ved sniffing av kokain kan slimhinnene i nesen skades fordi kokainklorid virker etsende på slimhinnene, men det er lite sannsynlig at du får alvorlige problemer etter en gangs bruk. Du kan lese mer om kokain, virkninger og bivirkninger på Folkehelseinstituttets faktaark her.

 

Hilsen RUStelefonen 08588

www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd