Hopp til hovedinnholdet

Vi har dårlig råd, men jeg er bare 15 å får ikke jobb noe sted.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er den minste av 3 søsken, eldste bor hjemme sammen med meg og den andre bor hos kjæresten sin. Pappa, har ikke kontakt med mor, er hos kjæresten sin som oftest (bor i en Annen by). Vi har dårlig råd, men jeg er bare 15 å får ikke jobb noe sted. Har dere noe jeg kan tjene penger på? Vil ha mine egne penger til å bruke på klær, sminke osv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at tar kontakt med ung.no !!  Jeg forstår godt at du vil ha dine egne penger som du kan bruke på klær og sminke.  Jeg vil råde deg til å forhøre deg litt med klassekamerater som har jobb,  om det trengs flere der de er.  Er det noen i din familien eller nettverket som jobber i butikk eller andre steder som kan anbefale deg?  Det kan være lurt å  spørre i butikker om de trenger ekstrahjelp, eller henge opp en lapp der du bor om hva evt. kan gjøre. For eksempel barnepass, vask eller hagearbeid.  Nå nærmer det seg sommer og det er flere muligheter for å søke om sommerjobb. Mange kommuner har også egne prosjekter der de hjelper ungdom med jobb.  Du kan for eksempel ta kontakt med Nav kontoret i din kommune for å få mer informasjon om dette.

Vennlig hilsen alarmtelefonen, 116111, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jobb og aldersgrenser

Jobber i kassa på butikk (colourbox.com)

Visste du at det er ulovlig å jobbe hvis du er under 13 år? Og at du som er ungdommer ikke skal ha en jobb som går ut over skolearbeidet?

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd