Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke om jeg vil kjøpe ny telefon. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei imorgen lovte moren min å kjøpe meg min konfirmasjons-gave, en iPhone 6. Jeg er egentlig litt usikker på om jeg vil kjøpe den fordi:1. Jeg svir av så mye penger og føler alltid skyldig etter jeg kjøper noe så dyrt 2.jeg har allerede en god telefon som virker sånn halvveis bra 3. Jeg har ikke lyst til å være en del av det "kjøp og kast" samfunnet vi har. Men jeg har jo også ønsket denne mobilen lenge. Det har blitt så utrolig dyrt å være ungdom for tiden! Dyr sminke,mobiler og merkeklær. Spørsmålet mitt er egentlig hva jeg skal velge: å velge den mobilen siden det er jo konf-gaven og gi litt inn til presset eller velge noe annet selv om jeg har veldig lyst på mobilen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du er usikker. Hvis du har en mobil som fungerer fint, og ikke har lyst til å bytte den ut så syntes jeg ikke du skal være redd for å si det. Moren din kommer nok til å forstå det, og det er ikke alltid viktig å ha det aller nyeste. Jeg tror det viktigste er at du gjør du du vil, og tenker at det ikke er farlig om du ikke nødvendigvis har det samme som alle andre. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik bidrar du enkelt til en mer miljøvennlig verden

Pant på flasker (colourbox.com)

Hva kan DU gjøre i din hverdag for å være mer miljøvennlig? Vær miljøbevisst - bryt en uvane. Det er lettere enn du tror!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd