Hopp til hovedinnholdet

Han klager over at han må kjøpe ting til meg og at det er så dyrt

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på snart 16 jeg bor med moren og stefaren min i et stort gammelt hus. Det er egentlig ikke det at vi har dårlig råd men at stefaren min er så gjerrig, vi tjener nok gjennomsnittlig mye og har alt vi trenger, men når det kommer til for eksempel klær sminke eller sko vil han ikke betale det for meg han mener jeg skal bruke bursdag pengen og pengen jeg tjener for og sitte barnevakt at naboen, jeg måtte kjøpe mine egen vinter sko og jakke. Men når jeg er med han på handling så går han til salgs kroken med en gang, når vi står i kasse sier han alltid noe til personen som står i kassa at alt er så dyrt og jeg blir så flau over han. Og når vi kommer hjem klager han alltid over at han har brukt så mye penger på meg, det mest sårende av alt er han alltid sier til mamma at jeg er hennes barn ikke hans så hun som burde betale ikke han

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du syns dette er litt vanskelig.  -Tror du at du kunne prate litt med mamma om dette og høre om dere kunne finne en ordning som var litt annerledes når det kommer til handling av det nødvendige du trenger?  -Kanskje hadde det gått an at du fikk en fast sum i måneden som du kunne bruke til de nødvendige tingene.  -Da måtte du selv ta ansvaret og prioritere og slapp de situasjonene du beskriver.  

Se råd om budsjett mm i artikler under.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barnekonvensjonen

Barnekonvensjonen

Du har rett til å si hva du vil. Du har rett til å uttrykke deg om det du er opptatt av, det du har på hjertet, det du tenker og føler og mener. Det står i alle barn og unges grunnlov.

Les mer

Hvordan sette opp et budsjett?

Kalkulator og blyant (colourbox.com)

Lær hvordan du setter opp et godt budsjett, og få tilbake kontrollen over pengene dine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd