Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få støtte til å fikse tennene mine?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst å fikse tennene mine, men jeg er 19 år og går siste året mitt på videregående. Jeg har så lyst å fikse tennene mine, men jeg har så dårlig råd. Foreldrene mine kan ikke dekke dette behovet på grunn av dårlig økonomi. Jeg får tilfredsstilles de fleste behovene av stipendet og skolelån. Jeg har så å si ikke tid til jobb på grunn av fokuseringen til siste året, ettersom jeg har kun avgangsfag dette året. Lurer på om det er mulig å få støtte eller si hva jeg bør gjøre. Reguleringen kommer til å koste 30 000kr og å fikse tenner kommer til å koste en del..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss.

I utgangspunktet er det slik at alle voksne skal betale tannlegen selv, men det finnes 15 unntak. det kan du lese mer om på HELFOs hjemmeside.

Er det slik at du har stor tannplager/ tannverk som krever tilsyn og behandling hos tannlege, og du ikke har rå til å dekkeutgiftene, kan du søke om økonomisk støtte til å dekke tannbehandling. Det er noe du gjør på ditt lokale NAV kontor.

Har også lagt med en artikkel om hva som dekkes og hva som må betales selv av tannlegeutgifter etter at men har blitt 19.

Du må gjerne ta kontakt med oss på 55 55 33 33, tastevalg 1 om du har flere spørsmål, eller du kan gå innom ditt lokale NAV kontor.

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tannlege - pris og timebestilling

Tannlege (colourbox.com)

Tannlegetimer er gratis til du fyller 19 år. Deretter betaler du 25 prosent av prisen frem til du blir 21.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd