Hopp til hovedinnholdet

Bor på hybel, har dårlig råd.

Jente 20 år
 

Spørsmål

jeg bor på hybel 200 mil hjemmefra, og alt jeg har krav på er bortebo og reisestipend, noe som utgjør ca 7k i mnd. Men etter husleie og regninger sitter jeg att med max 2000 i mnd... vet ikke hva jeg skal gjøre... får ikke noe støtte hjemme fra sia mamma har dårlig råd og pappa nekter sia jeg er over 18. kommer ikke til å søke bridrag av han via nav siden det nesten ødela familien vår for 1 år sia og kosta broren min sparepengene has når han prøvde... jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, er det noen måte som gjør at jeg kan få tak i noe mer penger på en eller annen måte? (kan ikke jobbe av personlige grunner)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som en kjip situasjon.

Siden du er over 18 år kan du også søke om lån fra Lånekassen. Lånet er på kroner 3 000,- per måned. Du kan lese mer om det på Lånekassen sine hjemmesider.

Jeg foreslår også at du tar kontakt med ditt lokale NAV-kontor for å høre om det er noen støtteordninger som kan gjelde i din situasjon, eller noe annet de kan hjelpe deg med.

Alternativt kan du vurdere om du kan finne en liten deltidsjobb hvor du kan klare arbeidsoppgavene og mengden, men siden jeg ikke kjenner din situasjon vet jeg ikke om dette er et godt råd.

Håper dette var til hjelp.

Lykke til!

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd