Hopp til hovedinnholdet

Spisetrang før mensen

Jente 16 år
 

Spørsmål

Vet ikke om jeg tok riktig emne, så beklager for det.. Jeg bare lurte på en ting.. er det normalt å få en skikkelig spisetrang rett før man får mensen? Jeg har det nemlig slik at jeg alltid MÅ spise noe dagene før mensen.. blir et skikkelig matvrak :( Og jeg som prøver å ta av noen kilo.. men heldigvis varer det bare i 1-2 dager så er jo ikke krise tror jeg.. Takk for svar, hilsen anonym jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til ung.no.


Det du opplever er helt normalt. Gjerne også er trangen til salt og søtt sterk.  Usikker på hvorfor det er sånn, men sannsynligvis har det å gjøre med at det er endel hormonendringer som skjer i kroppen når man har mensen. Det kan være lurt å forsøke å ikke gi helt etter for trangen, men litt godis innimellom er greit for de fleste. Man trenger jo litt å trøste seg med når man har mensen;-)

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd