Hopp til hovedinnholdet

Forldrene mine har dårlig råd, hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei eg føler at foreldrene mine ikke tjener så mye, eller di tjener litt men har store utgifter og neste måne har pappa kansje ikke jobb. eg tør egentlig ikke å spøre om eg kan få noe (bokse,truser,sokker) for vi har ikke så mye ka skal eg gjøre??? og eg skal begyne på vidergåene no etter sommeren og eg har sett på det med grunstipend, og eg får ikke noe vist vi ser på ka mamma og pappa tjener.. blir det ikke tat hensyn til ka utgifter vi har? eg har og en yngre bror på 11. har du noen tips? Hilsen jente som har lystpå/trenger nye klær men ikke tør å spørre... :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så leit å høre at du opplever det du beskriver. Jeg forstår at det er frustrerende. Har du pratet med foreldrene dine om dette? Noen ganger hjelper det å ta en prat med foreldre dersom det er noe som oppleves vanskelig. Da kan du for eksempel fortelle hvordan du føler deg og si at du trenger nye klær og at du synes dette er en vanskelig situasjon. 

Du nevner grunnstipend, og det stemmer at dette er en støtte som baseres på foreldrenes samlede inntekt. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med Lånekassen hvor du forklarer situasjonen om at din far antakeligvis er uten jobb. Kanskje det finnes en mulighet å se på din families nåværende økonomiske situasjon? Når du søker på grunnstipend baserer dette seg på dine foreldres inntekt to år tilbake i tid. 

Når du er 16 år er det foreldrene sitt ansvar å støtte deg økonomisk, og det kan være en mulighet at foreldrene dine snakker med NAV i deres kommune for å spørre om det finnes noe hjelp å få. Det finnes i de fleste kommuner en del tilbud til barn og unge som ikke koster mye eller er gratis. Spør din lærer på skolen om de kan hjelpe deg å finne frem til slike i den kommunen du bor i.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd