Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få en jobb?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 20 som sliter med å få jobb. Verken venner, familie eller bekjente har noen tips, så jeg gikk til NAV. Dem hevder jeg IKKE har krav på livsoppholds penger frem til jeg får jobb. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Jeg forstår at situasjon din kan være frustrerende når du ikke har jobb og det også er vanskelig å få noe.  Jeg kan komme med noen gode råd og tips på hva du kan og bør gjøre.

Har du registrert deg på nav.no?  Her kan du se hva du bør gjøre hvis du er arbeidsledig.  På nettsiden til NAV finner du også en egen ungdomsside med gode tips og råd.

De siste årene har sosiale medier tatt over mye av kommunikasjonen mellom mennesker.  Dette har også NAV tatt til seg.  Vi har en egen side på Facebook der du kan få gode tips og chatte med veiledere.  Det er også laget en app som heter Indeed.  Her er mange av jobbsøketjenestene samlet på et sted. 

Har du registrert deg i vikar- eller bemanningsbyråer?  Eksempler på dette er Adecco, Manpower og Jobzone.

Noe som jeg selv gjorde da jeg var på leting etter jobb, er å oppsøke arbeidsplasser personlig.  Ta med oppdatert CV og en åpen jobbsøknad.  Be om å få snakke med sjefen/daglig leder.  Da får du vist initiativ og at du ønsker jobb.  Du blir også et ansikt for sjefen, og ikke bare en søknad på et papir.

NAV kan også tilby forskjellig kurs som er rettet mot arbeid, og som kan styrke dine muligheter for å få jobb.  Går du på kurs via NAV, kan du søke på tiltakspenger.  Du kan lese mer om tiltakspenger her.

Dette var sikkert mye informasjon på en gang.  Håper du kan bruke noe av det.  Det viktigste rådet er likevel å ikke gi opp.  Du får nok ikke drømmejobben med en gang, det viktigste er å få seg verdifull jobberfaring og en inntekt.

Ønsker deg lykke til i jobbsøkingen og ha en fin dag videre :-) 

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd