Hopp til hovedinnholdet

Alene i sommer

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Bor i ei lita bygd i finnmark (Honningsvåg), ingen tilbud her om sommeren, er uansett blakk. Spurt om jobb overalt, fått en form for nei eller "hvis noen blir syk" alle plasser. Har heller ingen venner som jeg kan være med. Sommerferien er på 2 måneder. Hva skal jeg gjøre? Foreldrene mine skal reise bort og jeg kan ikke være med. Resten av den lille familien/slekta jeg har skal jobbe. Er redd jeg kommer til å oppleve depresjon, som forrige sommer.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg har sett på kartet for å se hvor du bor. Det er nydelig natur der, men det hjelper jo ikke når det blir kjedelig om sommeren fordi det ikke er noen tilbud for deg. Og å ikke ha noe å gjøre i hele sommerferien, det er veldig trist. Det kan ikke være lett for deg å tenke på det, spesielt ikke når du hadde det sånn i fjor sommer også.

 

Du spør, «hva skal jeg gjøre?», og jeg har tenkt litt omkring det og kommer med noen tips. Kanskje du tenker at dette er ville greier, men det kan kanskje inspirere deg til å tenke litt alternativt.

 

Min første tanke var at det å jobbe frivillig, slik som jeg gjør i Kors på halsen, er en givende aktivitet. Legger derfor ved lenken til Nordkapp Røde Kors, her kan det være mulig de har en besøkstjeneste eller tilbyr leksehjelp eller fritidsaktiviteter for barn og ungdom. Sjekk det ut. Det kan være du får en meningsfylt og berikende sommer.

www.rodekors.no/distriktsider/finnmark/lokalforeninger/nordkapp/

 

Jeg så også på kartet og infoen om Honningsvåg at dere har mange turister om sommeren. Hva om du tilbød deg å være en utegående reporter for RadioNordkapp? Hadde det vært noe du kunne likt? Kanskje de ikke har så mye penger å tilby, men nye erfaringer har også stor verdi.  Og turister snakker kanskje engelsk, fransk, tysk eller italiensk? Det kan være moro å prøve seg litt, og turister elsker folk med lokalkunnskap. Her er lenken til RadioNordkapp.

www.radionordkapp.no/

 

Apropos Radio, Podcast er populært. Liker du musikk og har noen interesser du vil dele med noen kan du sjekke disse lenkene. Her forklares det hvordan du lager en Podcast. Du kan jo lage en Podcast med musikk og refleksjoner rundt det å være alene i sommerferien og hva man kan gjøre med det?

 

www.studenttorget.no/index.php?show=4944&expand=3797,4944&artikkelid=2941

www.cloudmedia.no/arrangement/slik-lager-du-din-egen-podcast/

 

Tilslutt vil jeg si til deg at du er flink som står på for å få en sommerjobb. Det er lurt å gå rundt og spørre, vise seg frem og tilby seg. Fortsett og vær aktiv, plutselig er det noen som trenger en ung mann i sommerrushet.  
Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd