Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at moren min skal bli fort gammel og dø. Hva skal jeg gjøre? Har dere noen tips til hvordan man lever et langt liv?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Viste ikke hvilket emne jeg skulle ta. Men jeg har en mor som jeg er veldig glad i. Men hun bekymrer seg litt mye spesielt når jeg er lei meg. Og har stress. Hun er ung 31 år. Men jeg er redd for at ho skal bli fort gammel og dø. Stress og sånt ksn gi deg kortere leve tid. Hun glemmer ting fort har vondt i kroppen spesielt på beina og har begynt å få litt hvit hår. Jeg er redd for at det kan være tegn på at ho blir gammel. Hva skal jeg gjøre? Har dere noen tips til hvordan man lever et langt liv? Mamma selv sier at ho har det fint så lenge jeg har det. Trenger et svar. Mvh gutt 13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Du er bekymret for moren din. Så heldig moren din er som har en så snill sønn som deg som bryr seg om henne.

Først vil jeg si at det ikke er noen grunn til å bekymre seg. Det er lenge til moren din blir så gammel at hun kan dø av å være gammel! Da har du vært voksen allerede i mange år. Dette gjelder også selv om hun stresser mye.

Det finnes mange livsstilsråd for å leve lenger som å spise sunt, sove nok, trene, ikke røyke. Faktisk gir det å ha barn også et lengre liv slik at du hjelper moren din bare ved å være til. Du kan be moren din oppsøke hjelp for å håndtere stress og bekymring hvis dette fortsetter å være et problem for dere. Det går an å få god hjelp til dette.

Prøv å tenke at dette ikke er noe du trenger å bekymre deg over og heller bruke tiden og tankene dine på noe du synes er gøy eller spennende. Ha det godt sammen med moren din, og vær åpen om det du tenker på til henne. Bekymringer blir gjerne mindre alvorlige hvis du deler de med en du stoler på. Det virker som at du kan snakke om det meste med moren din og det er veldig bra!

Helsesøster på skolen er også en som det går an å snakke med om ting som man lurer på eller er bekymret for.

Vennlig hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd