Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret over mine foreldres økonomi. Hva skal jeg gjøre for å hjelpe dem?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er bekymret over mine foreldres økonomi. Pappa har ikke fast jobb og mamma er hjemmeværende. De må låne leirpengene mine. Forøvrig Er jo det Helt OK, jeg vil jo hjelpe dem.. Men tenk om jeg ikke kommer meg på leir neste sommer! Det koster jo en del... Hva skal jeg gjøre for å hjelpe dem?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Det er leit at du bekymrer deg for dine foreldres økonomi.

Det er fint at du skal være med på sommerleir i år! Du er bekymret for om dere har råd til at du kan få dra på denne leiren til neste år.

Dette er noe som du verken har ansvaret for eller som du kan gjøre noe særlig med. Det kan finnes ulike støtteordninger for de med dårlig råd i den kommunen dere bor i eller støtteordninger som gjelder for forskjellige ting. Jeg legger en artikkel under svaret med informasjon og tips.

Dette er noe som foreldrene dine må ta ansvaret for og prøve å finne løsninger på. Barnevernet kan hjelpe når dårlig økonomi går utover deg som er under 18 år og NAV kan gi økonomisk rådgivning, men det er ikke sikkert at de kan bidra med mer penger.

Hvis du fortsetter å bekymre deg synes jeg at du skal snakke med noen om det. Mange som bekymrer seg over familiens økonomi holder dette skjult for andre, og da kan man kjenne seg ensom i tillegg. Økonomiske problemer er vanligere enn man skulle tro og problemene kan kjennes mindre ut hvis man snakker med noen som forstår og bryr seg, f.eks. helsesøster.

 

Vennlig hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fattigdom i Norge

Jente er lei seg (colourbox.com)

Kjenner du noen som alltid har en unnskyldning for ikke å bli med på kino eller i slalåmbakken? Eller vet du om noen som svarer unnvikende når du spør hva de gjorde i ferien?

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd