Hopp til hovedinnholdet

Skal flytte og bli student. Kan jeg få støtte til bolig?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei gutt på 18 år ønsker og flytte hjemmefra. Jeg har ingen fast inntekt. Og blir student etter sommeren. Er det noe sted jeg kan få bostøtte? Og fortsette og bo hjemme eller oss familie er ikke ett alternativ.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Dersom du skal studere, så kan du ha rett til støtte i fra Lånekassen. Du kan søke om studielån, og dersom du ikke skal bo hjemme og ikke har høy inntekt, så kan opp til 40% av lånet bli gjort om til stipend etter at du har bestått eksamen.

I utgangspunktet har ikke studenter rett til bostøtte.  Unntak er studenter med barn eller som ikke har rett til støtte fra Lånekassen.  Du kan lese mer om regelverket på Husbanken sine nettsider.

Har du vurdert å skaffe deg en deltidsjobb ved siden av studiene?  Det er mange studenter som må ha en jobb ved siden av studiene for å få økonomien til å gå rundt.  En jobb vil i tillegg til inntekter, også gi deg verdifull arbeidserfaring.

NAV har egne ungdomssider på nav.no som gir råd og tips om jobbsøking.  Vi har også en egen Facebook-side om dette temaet.

Ønsker deg lykke til med studiene :-)

Vennlig hilsen

Lånekassen  og NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd