Hopp til hovedinnholdet

kan man bli syk av å besøke andre eller få besøk?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har vært syk i to dager ut av litt hode pine og foreldrene mine sier en uke uten besøk fordi man kan bli syk ut av å ha besøk. 4 uker uten overnatting sier de. Jeg har søkt på Google om det er sant, men fant ikke svar. sansynelig vil de ikke at jeg skal gå på besøk eller få besøk, men kan man bli syke ut av det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Så bra at du skriver hit når du lurer på noe.

Jeg forstår det som at du har vært syk i to dager og at nå sier foreldrene dine at du ikke skal gå på besøk eller få besøk av andre i minst en uke. De sier også at du ikke skal dra på eller ha overnattingsbesøk i de neste fire ukene på grunn av at du da har vært syk.

Det du da lurer på er om du kan bli syk igjen av noe av dette. Håper jeg har forstått riktig.

Jeg vet ikke hvorfor foreldrene dine mener dette. Har du tenkt på å spørre de? Dersom du synes det er urettferdig, kan det gå ann å si det til dem? Si at du gjerne ønsker en forklaring på hvorfor de ikke vil at du skal gå på besøk eller få besøk av andre.

Det kan være de er redd for at du skal bli smittet eller at du skal smitte andre. Ved noen sykdommer er dette mulig. Men dersom det er vanlig hodepine du har hatt er nok ikke dette noe som kan smitte over til andre. Det er nok heller ikke noe du har fått av å være i kontakt med andre mennesker. Dersom du har mange spørsmål i forhold til sykdom har du kanskje en helsesøster på skolen din du kan stille disse spørsmålene til. Hun har nok svarene på de spørsmålene du har.

Håper dette var et svar på det du lurte på.
 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd