Hopp til hovedinnholdet

Dytta noen i vannet med mobiler i lomma.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg var på båtur med noen venner. Så skulle vi legge av ved en brygge, så prøvde en av vennene mine og dytte meg ut i vannet. Så rett før han prøvde og dytte meg ut i vannet så dyttet jeg han. Så problemet er at han hadde to iPhone 6 i lomma si hans og en annen i båten. Og begge ble så si ødelagte. Begge krever helt ny iPhone, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg har ikke så mye penger. Begge iPhone var brukt godt brukt Er d sånn at jeg må betale erstatning for begge telefonene? Det var et uhell og jeg viste ikke at ham hadde telefone i lomma.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei.

Skjønner godt du synes dette er en vanskelig situasjon - en ting er de ødelagte mobiltelefonene, en annen ting er hvordan dere skal kunne beholde vennskapet.  Tror dere trenger en upartisk person til å bistå for å finne en løsning. I konfliktrådet er det ikke mekleren som bestemmer - det gjør partene - men det kan være lettere å snakke om uenigheter når en upartisk person er med og leder møtet.  

Derfor vil jeg råde deg til å kontakte med konfliktrådet i fylket der du bor (se kontaktopplysninger på www.konfliktraadet.no)  og spørre om de kan arrangere et møte mellom dere. Konfliktrådet kan også kontakte de andre to, men kanskje er det like greit at du spør om de kan tenke seg å være med på det og så tar konfliktrådet seg av resten i forhold til å innkalle dere til møte og lede møtet. Dine argumenter til de andre to kan jo være at vi trenger å snakke sammen om dette og at det ville vært fint å ha med en «utenfra.» Generelt sett så er det vanlig i et forsikringsoppgjør at når en gjenstand som blir ødelagt og skal erstattes ? så kan ikke eieren av gjenstanden forvente å få mer igjen enn verdien var da gjenstanden ble ødelagt. Og skjønner jeg deg rett så trenger dere også å snakke om hendelsen der noen falt i vannet ? og om det var en eller flere som var skyld i det. Hvis alle sier ja til å møte så arrangerer konfliktrådet møtet i løpet av få dager. 

 

Hilsen konfliktrådet i samarbeid med Ung.no   

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd