Hopp til hovedinnholdet

Trenger råd og tips for jobbsøking

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Eg ei ei ung jente og mor som sliter økonomisk. Har forsøkt nesten alt mulig føler eg med å skaffe meg jobb... og økonomien skremmer meg med tanke på at eg har et barn eg skal forsørge. har dere noen råd å gi meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Det NAV kan hjelpe deg med er råd og tips til jobbsøking.  Vi vil anbefale deg å ta en kikk på disse jobbsøkertipsene.  NAV har også egne ungdomssider på nav.no.

Vet ikke om du allerede har gjort det, men det er lurt å registrere seg som arbeidssøker på nav.no.  Der kan du også abonnere på stillingssøk.  Det betyr at vi sender deg en mail, når det dukker opp nye aktuelle stillinger.  Hvis du registrerer deg på nav.no kan du også legge inn hva du ønsker hjelp til.  Denne beskjeden vil da gå til ditt lokale NAV-kontor, som vil følge det opp.

Er du på Facebook?  Visste du at NAV har en egen side på Facebook som retter seg mot ungdom og jobbsøking.  Siden heter NAV Jobblyst.

For å øke sjansene dine for å få en jobb, så kan du levere åpne jobbsøknader til alle de stedene du er kvalifisert til å kunne jobbe.  Møter du opp personlig på arbeidsplassen for å levere denne åpne jobbsøknaden+CV, blir du et ansikt for arbeidsplassen og ikke "bare et papir i bunken".

NAV kan tilby forskjellige kurs som er rettet mot arbeid, og som skal styrke dine muligheter for å få jobb.  Går du på kurs via NAV, så kan du søke om tiltakspenger.  Du kan også forhøre deg med arbeidsplasser om du kan få praksisplass hos dem.  NAV må godkjenne praksisplassen.  Du kan lese mer om tiltakspenger her.

Det er viktig at du gjør det du kan for å komme deg ut i arbeid, det vil løse mange av de økonomiske problemene du har i dag.

Ønsker deg lykke til og ikke gi opp, en dag vil du få napp :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd