Hopp til hovedinnholdet

Veilederen min mener at jeg bør ta yrkesfag, men jeg vil ikke.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

God dagen! I forrige uke hadde jeg en veilednings samtale angående hvilket lijne jeg bør ta på vidregående.på samtalen så følte jeg at veilederen prøvde å presse meg til å ta yrkesfag. Jeg har 4,7 i snitt, og han sa at jeg bør ta TIP. Hva synes dere? Jeg har egentlig lyst til å ta studiespesialisering, men i følge veilederen er jeg ikke god nok. Og det beste argumentet han har er at Norge trenger flere som satser yrkesfag og at jeg suger på det teorietiske. Men egentlig er det motsatt. Jeg suger på det praktiske og er best på teoretiske Og muntelige.i den siste uka har han sagt det flere ganger nå. Hva bør jeg gjøre nå? Yrkesfag er ikke noe for meg PS: er fra Pakistan

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål!

Det er du som skal studere, ikke veilederen din, så det er jo du som må velge noe du selv vil! Det er lurt å høre på andre, men det er ikke dem som skal gå på skolen - til syvende og sist så er det du som selv må bestemme hva som er riktig for deg. Hvis du vet at yrkesfag er feil for deg, så synes jeg ikke at du skal velge dette.

Sjansen for å trives på skolen og synes det er gøy å lære, er større når man går på et utdanningsprogram man liker og synes er spennende.

Se mer i artiklene under dette svaret!

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd