Hopp til hovedinnholdet

Hei, kanskje pappa mister jobben sin og mamma er bare hjemmeværende. Hvordan skal vi klare det?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, kanskje pappa mister jobben sin og mamma er bare hjemmeværende. Jeg er 14 år og har mange ønsker til ting jeg vil gjøre og kjøpe! Som trening på treningstudio som koster penger, klær osv. Hvordan skal vi klare det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det er forståelig at du er bekymret. Dette bekymrer nok også dine foreldre. Har du snakket med dem om dine bekymringer? Det kan hende de har tenkt på hvordan de kan løse dette. Du forteller ikke hvordan faren din mister jobben. Noen får en sluttpakke når jobben bli borte. Dette skal hjelpe folk klare seg til de får ny jobb. Det blir osgå gitt arbeidsledighetstrygd. 

Det er kanskje også viktig at hele familien hjelper til med å løse utfordringene som kommer. Er det noen måter du kan trene billigere. Bytte studio, egen trening osv. Kanskje du kan skaffe deg en deltidsjobb?

Det å miste jobben er en stor belastning for hele familien, ikke bare på økonomien. Kanskje dere skulle ta kontakt med familievernkontoret der dere bor. Der kan dere får hjelp til å støtte hverandre og snakke sammen på en best mulig måte i en vanskelig situasjon.

Om du føler at du trenger å snakke med noen om bekymringene dine uten familien din er helsesøster eller sosiallærer gode å ta kontakt med. Helsestasjonen for ungdom kan også være verdt å prøve.

Håper dette er til nytte for deg.

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd