Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg finne meg en jobb?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Familien min har utrolig dårlig økonomi for tiden. Pappa er gjerrig med penger og gidder ikke å betale den delen han skal betale. Mor betaler alltid delen, og noen ganger må hun betale mer en pappa fordi han ikke gidder å gi pengene. Alt de krangler om er penger. De skriker, kjefter og roper. Syntes veldig synd på mamma som må ut med hele lønnen sin på husleien og faktisk sitter igjen med null penger til seg selv. Jeg har prøvd å skaffe meg jobb selv fordi jeg faktisk ønsker å hjelpe mamma med penger. Jeg er veldig glad i min mor og vil alt det beste for henne. Er glad i min far også men vi har ikke et godt forhold, snakker som regel aldri med han med mindre jeg har behov for det. Men det er ikke poenget! Jeg prøver å skaffe meg en jobb slik at jeg kan hjelpe til i huset, ikke bare til huset men meg selv også. Sliter veldig økonomisk. Jeg er sinnsykt lei av å ikke få kjøpt det jeg trenger.. Har søkt masse jobber og har ikke fått noen svar enda. Hilsen en jente som trenger hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Det er ikke alltid greit når mamma og pappa krangler om penger.  Og det blir jo ekstra ille hvis det går ut over hele familien og den økonomiske hverdagen.

Det er bra at du ønsker å ta litt initiativ og vil bidra til husets økonomi.  Det NAV kan hjelpe deg med er råd og tips til jobbsøking.  Vi vil anbefale deg å ta en kikk denne veiviseren vi har på nav.no.  Vi har også egne ungdomssider.

Dessverre er det slik at det er lettest å få jobb ved personlig oppmøte på bedrifter og gjennom bekjentskaper.  Det kan være flaut å gå rundt å spørre etter jobb, men det er absolutt det mest effektive.  Det viser at du tar initiativ.  Husk bare å være åpen og by på deg selv når du er rundt og ta med en åpen jobbsøknad og oppdatert CV.

Hvis du er på sosiale medier så vil jeg anbefale at du sjekket ut Facebook og SnapChat.  Der kan du få mange gode råd og tips, og kan lese om dagsaktuelle saker.

Ønsker deg lykke videre med jobbsøkingen, ikke gi opp :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd