Hopp til hovedinnholdet

Familien min er i en vanskelig økonomisk situasjon

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, min fars firma gikk nettopp konkurs. Det startet som wn familiebedrift som han kjøpte av sine foreldre og det ble strid i familien. Han har hatt det dårlig siden den gang og det er nå 11 år siden. I sikkert like mange år har firmaet slitt med å holde seg gående. Og mine foreldre har jobbet sent og tidlig i mange år. Konkursen har vert nær flere ganger. Men de har enten fått lån, eller så har det gått bedre i perioder. For noen månder siden fikk de en stor jobbavtale som hadde gitt dem opp i 6 siffrede tal. Men de som har bestemt konkursen gir han nå ikkje tilgang i det hele til å forsette prosjektet. Hadde det bare gått 2 måneder til, ville alt vert mye bedre. Nå for han ikkje gjort jobben og må betale for at han ikkjw har gjort den i tillegg til millioner i gjeld fra før av. Alle er i mot han og har snudd kappen etter vinden. Trengte vel kanskje bare en plass å fortelle dette med mulighet for svar og anonymitet. Takk for den muligheten. Kan bare gjøre mitt beste for humøret hjemm

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du skriver til meg her på ung.no.

Det er ikke vanskelig å forstå at du har det vanskelig og at familien din sliter økonomisk. Dette er noe som har pågått i årevis og det er ikke rart at det tærer på dere. 

Foreldrene dine har jobbet hardt i mange år for å få endene til å møtes. Det siste nå er at en mulighet som kunne snudd alt for dere, ikke gikk likevel og di gjør det du kan for å beholder humøret hjemme hos dere.

Dette er en påkjenning for dere alle sammen, og det er fint at du gjør det du kan for å beholde en god stemning hjemme. Likevel tenker jeg at det ikke er ditt ansvar alene å passe på dette. Foreldrene dine er voksne, det er ikke du. Det er dem som har tatt de valgene de har tatt slik at de faktisk er i denne økonomiske situasjonen.

Jeg synes du skal prøve å slappe av litt mer sånn at du ikke blir helt utslitt av å prøve å holde en god stemning, uten at du gjør noe for å gjøre den dårligere heller. Prøv å kose deg så mye du bare kan. 

Håper det var litt hjelp å skrive til meg, og at svaret mitt kunne hjelpe deg litt. Lykke til.

Hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd