Hopp til hovedinnholdet

Vi har dårlig råd og det er mye krangling hjemme. Hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Vi har veldig dårlig råd hjemme. Pappa er alltid sur på grund av det, og han og mamma krangler hele tiden. Jeg får en ekkel følelse inni meg og vil bare flytte ut. Ingen vil forstå meg. Og når jeg spørr om penger blir de sinte, og sier at jeg er egoistisk som bare tenker på meg selv. Men jeg har det virkelig vondt inni meg og gråter nesten hver eneste natt. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du er lei deg og gråter hver natt. Det sier meg at du nå har det vondt.

Selv om du tidligere har snakket med dine foreldre om hvordan du har det anbefaler jeg deg å prøve å snakke med de igjen. Det kan være lurt å snakke med dem når de er glade og har tid til å snakke med deg. Planlegg samtalen godt. Det er viktig at du snakker for deg selv uten at du anklager dem. Da går man gjerne i forsvar.

Fortell hvordan du opplever det når de krangler og hva du synes er vondt og vanskelig. Be de lytte til det du har å si. Hvis du synes det er vanskelig å fortelle foreldrene dine om hvordan du har det kan du også skrive et brev. Det kan også være lurt å si noe om det du synes er bra med foreldrene dine slik at ikke alt blir negativt. 

Forhåpentligvis vil de lytte til hvordan du opplever situasjon å ta deg på alvor. Hvis ikke kan du ta kontakt med helsesøster på skolen. Helsesøster kan ta kontakt med dine foreldre hvis du ønsker det. Uansett er det godt å ha en samtalepartner når man er lei seg.

Man kan også ta kontakt med familievernkontoret der dere bor. Der kan hele familien få hjelp til å snakke sammen og finne løsninger som er gode for hele familien.

Jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd