Hopp til hovedinnholdet

hvordan skal jeg klare å selge lodd på dør?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke helt om det passer til dårlig råd, men her er poenget mitt. Jeg og mitt fotball lag skal på cup til sommeren, i har fått en bok som vi MÅ selge lodd i. Jeg synes det er så kleint og spørre om de vil kjøpe lodd. Premiene er veldig fine, alt fra fangene på fortet til Color Line gavekort. Men jeg vet ikke hvoran jeg skal si det og tjene nok. Jeg vet ikke hvordan jeg ikke skal grue meg. ( Jeg må ga alene for å få mere penger) Jeg skal ringe på hos folk liksom og gruer meg, fristen er 18. april....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at tanken på å bli gjort narr av, kan være litt skremmende. Mitt råd er å endre på innstillingen din, ved å tenke positivt. Du må bestemme deg for at du skal klare dette. Tenk glade tanker og stol på deg selv.

For å få solgt loddene lettere når du går fra dør til dør, kan det være en fordel å ha på seg håndballaget ditt sine klær. På den måten viser du hva de støtter. Det er også veldig lurt å være hyggelig og smile. Når de åpner døren kan du smile og si hei. Spør om de ønsker å støtte håndballaget ditt ved å kjøpe lodd. Deretter kan du forklare premiene/gevinstene som er mulig å vinne, slik at de blir interessert i å kjøpe. Så kan du si hva det koster og at pengene går til en god sak.

Hvis du gjør dette, er jeg overbevist på at du vil klare å selge ut loddene. Det viktigste er å være positiv og hyggelig. Dersom de ikke ønsker å kjøpe, burde du takke for at de brukte tiden på å høre på deg. Ikke bli lei deg eller redd for å ringe på hos andre hvis du får avslag. Stå på videre!

Jeg anbefaler deg å lese artikkelen jeg legger ved nedenfor. Håper dette var til hjelp og lykke til videre!
Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd