Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor teller ikke gjeld i forhold til grunnstipendet?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Når man skal søke stipend fra Lånekassen så sjekker jo de hva mine foreldre tjener. Hvorfor tar ikke de hensyn til gjeld? Foreldrene mine tjener visst for mye til at jeg kan få noe særlig støtte, men de har så mye gjeld at vi har utrolig dårlig råd. Dette synes jeg er urettferdig. Stipend er jo til for å hjelpe familier med svak økonomi, familien min har den svakeste økonomien jeg har sett maken til og likevel får jeg ikke stipend. Hvorfor tar ikke Lånekassen hensyn til gjeld?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er leit å høre at familien din har dårlig økonomi.

Grunnstipendet er ment for de som har foreldre med lav inntekt. Da er det bruttoinntekten (uten fratrekk), som Lånekassen tar utgangspunkt i.

Det er klart at hvor mye gjeld man har påvirker hvor god økonomi man har, men det er også mulig å ha både høy inntekt og høy gjeld, og like vell ha bedre økonomi en noen som for eksempel har foreldre som er trygdede.

Det er klart at uansett hvilken måte man beregner foreldrenes økonomi på, så vil det være vanskelig å finne en måte som er 100% rettferdig for alle, men det er det systemet som gjelder nå.

 


  

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Grunnstipend på videregående

Pult med skrivesaker (colourbox.com)

Grunnstipendet skal være et bidrag til å dekke levekostnader for elever fra familier med svak økonomi. Alle elever skal ha muligheter til å ta videregående opplæring, uavhengig av familiens økonomi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd