Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg tjene penger til rideleir?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lyst til å dra på rideleir et sted lit langt borte. Og jeg har lyst til å gjøre småjobber for å tjene penger til dette, men jeg vet ikke hvilken jobber, og jeg tror ikke foreldrene mine vil gi meg penger og lov til dette. Hva skal jeg gjøre? (Var ikke den beste kategorien til dette spørsmålet)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så bra at du har lyst til dette. Det ville sikkert vært kjempegøy og lærerikt. Å tjene litt penger som man bruker på noe man gleder seg til, er også en veldig fin ting.

Du skriver at du ikke tror at foreldrene dine vil gi deg penger eller lov til dette. Men det er en veldig god idé å snakke med dem, og fortelle dem hvor viktig dette er for deg. Hvis du forteller dem at du gjerne har lyst til å begynne å jobbe for å klare dette, så forstår de kanskje at dette er noe som du virkelig vil, og så kan dere sammen legge en plan for hvordan du skal jobbe og hvor mye penger du trenger. Det er uansett veldig bra å ha foreldrene dine på laget, så det virker veldig lurt å snakke med dem om dette :)

Vi vet ikke helt hvor mye en sånn rideleir koster, men angående å tjene litt penger i din alder, så er det mulig. Det fins noen jobber for unge, blant annet å gå med avisa og reklame, som vi skriver om i artiklene vi legger ved under svaret. I artiklene under finner du alle våre beste tips til å søke jobb når du er ung, så les disse!

Det er også en god idé å tilby sine tjenester til naboer, venner av foreldrene og andre i nabolaget. Kanskje er det noen eldre som kunne trengt handlehjelp, eller noen som kunne trengt barnepass, eller ting som klipping av plenen eller maling av gjerdet? Det kan være veldig lurt å henge opp en lapp rundt omkring hvor du forteller at du gjerne stiller opp og gjør småjobber. Du kan også ta en titt på Finn Småjobber, for å se om det er en liten jobb i strøket ditt som er interessant.

Sist men ikke minst: Kanskje du kunne gjort en avtale med foreldrene dine, hvor du gjorde ulike småjobber og husarbeid for dem, mot betaling som går til rideleir?

Vi anbefaler at du leser artiklene under og snakker med foreldrene dine om dette, og så håper vi at du får det til, enten nå eller senere. Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Jobb og aldersgrenser

Jobber i kassa på butikk (colourbox.com)

Visste du at det er ulovlig å jobbe hvis du er under 13 år? Og at du som er ungdommer ikke skal ha en jobb som går ut over skolearbeidet?

Les mer

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd