Hopp til hovedinnholdet

Mine foreldre har veldig dårlig råd, hva kan jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14, som har foreldre som har veldig dårlig råd. Pappa er veldig alvorlig syk så han kan ikke jobbe, og mamma kan ikke så mye norsk å går på norsk kurs. Mamma har også fått stress.. altså hun har problemer med skjelving i henda. Stadig så klager vi på nav og får meste parten avslag, mamma gråter noen ganger, men selvfølgelig er jeg takknemlig på å få mat på bordet, og at jeg bor i et fantastisk land. Men likevel så er jeg veldig beskymret over mamma, hun gråter og er lei av å få avslag, hun sier noen ganger "kan jeg ikke vare få jobb?" til seg selv. Da slipper man å være tilhenger av nav, mamma er så flink til å jobbe å ta seg av oss jeg skjønner ikke hvorfor nav ikke skjønner at de gir folk boksaveligtalt andre stress og depresjon. Gi de arbeidsløse jobb!!( det de kan godt) hvis folk IKKE vil jobbe er det en annen sak. Norge er et fantastisk land, men akkurat i dette er de veldig veldig dårlig! Jeg bryr med heller ikke om å ha ting jeg vil hjelpe, men hvordan?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss

Vi forstår at du synes det er vanskelig å oppleve dette i familien din. Dette er bekymringer som du ikke skal ta på dine skuldre, men vi forstår at du tenker på dette og at det også går utover deg. Det er veldig omsorgsfullt av deg å ønske å gjøre noe.

Det er din mor som må håndtere sitt eget liv og egne problemer. Hun må selv ta kontakt med NAV dersom hun har spørsmål eller mener noe er feil.  Du skal fokusere på skolen, på vennene dine og andre ting som du er opptatt av.

Hvis du vil, så kan du jo prøve å ta noen småjobber her og der? Så du tjener litt lommepenger til deg selv. Det kan være å vaske, handle for eldre som trenger hjelp til det, barnevakt (trille tur med vogn for eksempel).. Du kan sette opp en lapp på butikken der dere handler, og skrive at du ønsker jobb.

Men husk at dette er ikke problemer som du skal føle ansvar for.

Ønsker deg en fin dag, og lykke til med eventuelt jobbsøk :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd