Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få økonomisk støtte uten å måtte møte opp? Jeg har sosial angst.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurte på hvilke muligheter jeg har for økonomisk støtte uten å måtte møte og helst ikke snakke med noen fremmede, da jeg har sosial angst (ikke diagnosert, men der er da ganske åpenbart), og har isolert meg hjemme i 4 år pga det. Hittil har jeg fått sosialstønad fra NAV, men jeg kan ikke leve på ~3000 i måneden, da jeg betaler 3000 i "husleie" hver måned til min mor og ho ikke lenger har økonomien til å betale for mat og andre nødvendigheter for meg. Jeg ønsker ikke hjelp med mine psykiske lidelser, i og med at det utsetter meg for mitt verste helvete. Takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Hvis du er for syk til å kunne jobbe, så finnes det en stønad fra NAV som heter arbeidsavklaringspenger som kan være aktuell for deg. Klikk på lenken for å lese mer.

Som du leser av vilkårene, så innebærer det at du må være i kontakt med en saksbehandler, lage aktivitetsplan, være i behandling eller aktivitet. Du må fremskaffe legeerklæring. Så det innebærer i stor grad at du må være i kontakt med andre mennesker, noe som gjelder livet for øvrig.

Jeg håper at du vil klare å ta steget og få en timeavtale hos fastlegen din. Hvis du tar med noen du stoler på, vil det gjøre det litt enklere for deg? En som kan være din moralske støtte og hjelpe deg.

Hvis du kunne leve livet ditt akkurat slik du ville, hvordan ville det vært? Ville du vært i kontakt med andre? Hatt en jobb? Venner? Kjæreste? Ved å tenke på hva slags liv du ønsker, kanskje det vil gi deg mot nok til å ta tak i dette? Det finnes  behandling som kan gjøre at du får bukt med angsten din. Hvis du tør å ta det første steget. Det vil helt sikkert bli vanskelig og føles uoppnåelig, men det vil garantert føles verdt det.  

Jeg heier på deg!

Skriv gjerne inn på nytt hvis du har flere spørsmål eller tanker du vil dele med oss.

Vennlig hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd