Hopp til hovedinnholdet

Hvordan gi gode råd?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ække helt sikker på om dette r innafor "dårlige råd" kategorien, men jeg tror d. Jeg lurer på hvordan man gir gode råd, og trøster folk som r lei seg elr har problemer. Jeg f.eks. er BackUp på skolen min, litt som en trivselsleder, skal passe på at alle har d bra og sånt. Også skal jeg snakke om noen trenger det osv. Men jeg r bare god på å gi respons da, over mld. Kunne dere please hjulpet meg med å komme på noe å si i forskjellige hendelser, hvis dere skjønner. F.eks. på fredag, skal jeg snakke med en som ikke har d så bra. D r noe personlig for hen. Det handler om en fest og en person hen liker. Kunne dere gitt meg råd og eksempler på hva som kan komme, og hva jeg i så fall burde si og sånt. Håper dere skjønte hva jeg mente, takk på forhånd!!

 

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Det er ikke alltid så lett å vite hva man skal si og gjøre når andre spør om råd. Det å hjelpe andre med store og små ting er noen ganger enkelt og andre ganger må man tenke seg litt ekstra om før man kommer på hva man vil si og hvordan man vil hjelpe.

En fin måte å komme godt i gang på er at du spør den du skal gi råd til om han eller hun kan fortelle deg litt om hva de lurer på og kanskje hva de selv tenker om saken. Noen ganger får du kanskje mye informasjon og andre ganger kan du få mindre informasjon. Du sier at du er god på å gi respons via meldinger og da er jeg sikker på at du også er god på å gi råd direkte til personen selv om det ikke er via melding! Prøv å si og fortelle det du ellers ville ha skrevet. Du kan jo også spørre han eller hun du snakker med om hva de selv føler de bør gjøre. Det å vise forståelse for den du prater sammen med er også fint og da får man også ofte en god samtale.

Jeg håper dette ga deg litt hjelp på veien, og at du gleder deg litt til å prøve dette.

Lykke til.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd