Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for på hjelpe de som bor på gata? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente på 13 år. Og jeg syntes så synd på de som ikke har så bra rå eller de som bor ute. Jeg vet dette høres ganske teit ut av meg men jeg bryr meg veldig om dem. Jeg syntes det er utrolig trist at vi i Norge har såpass mye penger til at vi kan bare kjøpe oss fulle av ting vi ikke trenger mens folk som er der ute kan sulte i hjel. Og vi kaster masse mat. Har dere noen tips til hvordan jeg kan hjelpe de som bor ute på gata. eller eventuelt komme meg over dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint å høre at du bryr deg om de som har mindre enn deg selv. Det kan føles urettferdig å se og vite at noen hverken har mat eller tak over hodet, når en selv har det så godt. 

Du skriver at du gjerne vil hjelpe de som bor på gata. En måte å bidra på er å levere inn klær, sko og andre ting du ikke har bruk for lenger til organisasjoner som leverer dette videre. Blå Kors, Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon er eksempler på slike organisasjoner. Sjekk om disse eller noen andre samler inn klær i ditt nærområde. 

Når du blir litt eldre kan du også bidra med å jobbe som frivillig. Mange organisasjoner har forskjellige aktiviteter, og deler ut mat, klær og lignende som de trenger folk til å administrere. Du kan jo ta en titt på frivillig.no og se hva som ligger der av oppdrag for å få et blide av noen av aktivitetene som finnes, men de fleste steder må du dessverre være litt eldre for å bidra som frivillig. 

Hold på det fine engasjementet ditt! 

Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd