Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg sikre at en datamaskin ikke er falsk vare?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst og kjøpe meg en Mac. Men pappa sier at mange er fake eller no. Hva i huleste skal jeg kjøpe? Hvor billig kan jeg få det for?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er alltid gøy å kjøpe en ny datamaskin. Tenk over hva du trenger og hvor mye penger du har. Det finnes mange fornøyde Apple-kunder, men det låser deg til gode men kostbare løsninger hvis du for eksempel ønsker ekstrautstyr. Med kostbare og populære merkevarer så følger dessverre med useriøse selgere. Unngå å kjøpe billig på ukjente nettsteder eller av privatpersoner på nettet uten å be om kvittering. Et kjennetegn for et mistenkelig nettsted er at de har liten eller ingen informasjon om hvordan du kan nå dem bortsett fra en epost. De har heller ingen fysisk adresse. Kjøper du kostbare varer så bruk trygge og kjente nettsteder og bruk kredittkort. Da kan du klage til banken om du ikke får varen din. Siden du er under 18 år får du ikke kjøpt på kreditt og selv om du kan bruke penger som du tjener selv så bør du spørre foreldrene dine. Det beste er om de hjelper deg med å få kjøpt datamaskinen. Lykke til! 

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Unngå falske merkevarer på nett

Jente shopper på nett (colourbox.com)

Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd