Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg hindre at kjæresten min møter mine fattige foreldre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en fattig jente på 18, og har nettopp fått meg en kjæreste, han kommer fra veldig gode kår, ikke fra millionærklassen, men foreldrene hans er leger, hvilket jeg og kjæresten min også blir en dag forhåpentlig. Begge mine foreldre er på uføretrygd, jeg har 3 søsken, og har vært vant til å betale for å bo hjemme siden jeg var 15, da jeg fikk meg deltidsjobb, jeg hater å være fattig, jeg hater å skamme meg over foreldrene mine. Kjæresten min har sagt at han gjerne vil møte resten av familien min, men jeg nekter dette, han skal ikke se mitt dårlige blod, men han begynner å bli mer og mer insisterende, ettersom jeg er hos ham så mye som jeg overhodet kan, og så lite hjemme hos mine egne taperforeldre, og jeg trenger litt hjelp til hvordan jeg kan få sagt ifra til kjæresten min at det ikke er aktuelt for ham å hilse på slike tapere. Jeg har vært fattig hele livet mitt, og jeg hater det, det er noe dritt, jeg er også blitt mobbet for det i barnehagen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det gjør vondt å lese om hvor vanskelig det har vært for deg å tilhøre en familie som har dårlig råd. Det må ha vært tøft for deg å ha blitt mobbet for det. Det må også være vondt for deg å skamme deg over foreldrene dine. Jeg tenker det er opp til deg om du vil ta med kjæresten din for å møte dine foreldre. Det er forståelig at han har lyst til det, men det er viktig at du også er komfortabel med det. Jeg får også lyst til å si at det at dine foreldre har dårlig råd og er uføretrygdede, ikke trenger være grunn i seg selv til at du behøver skamme deg over dem. De er i en vanskelig situasjon, men fortjener respekt fra andre mennesker likevel. Du sier ikke hvordan dere har hatt det hjemme i oppveksten din, bortsett fra det at dere har hatt lite penger. Er det noe mer som gjør at du skammer deg over foreldrene dine?

Det er som sagt opp til deg om du vil la kjæresten din møte foreldrene dine. Du spør om hjelp til hvordan du kan få sagt ifra. Jeg tenker du kan gjerne fortelle ham hvorfor du ikke vil, og be ham respektere det. Kanskje du kan forberede deg litt på hva du vil si. På den annen side, hvis du lar ham møte dem, er det ikke sikkert at han kommer til å reagere slik som du selv gjør, eller slik som du tror. Andre ser ofte annerledes på vår familie enn det vi gjør selv. Jeg tenker også at kjæresten din vil forstå at du er annerledes enn dine foreldre. Dette er mine tanker, du må selvfølgelig avgjøre hva som er riktig for deg. 

Jeg synes det er kjempeflott at du og kjæresten din tenker å bli leger. Uansett om du blir det eller ikke, har du gode muligheter for å holde deg frisk og få en god økonomi selv. Ønsker deg alt godt.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd