Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skaffe 2 500 kr?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et lite problem. Jeg mangler 2500 kr og lurer på hvordan jeg i all verden skal få tak i så mye penger, vet du hvordan jeg kan få tak i penger?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!

Det finnes ingen enkel måte å få tak i penger på. Det beste er å finne en deltidsjobb/ekstrajobb ved siden av skolen: Man kan for eksempel jobbe i ferier eller helger. Her skal du få noen tips til hvordan du kan få deg en jobb, og dermed muligheten til å tjene noen kroner:

Når man er mellom 13 og 15 år så kan man ta lettere arbeid, for eksempel som avisbud eller lettere rydde-, pakke- eller lagerarbeid. Mange av de ledige jobbene for ungdom, lyses ofte ikke ut. Derfor er det lurt å gå innom butikker, kafeer og andre steder for å høre om det er en ledig jobb. Hvis man har lyst på jobb, er noe av det lureste man kan gjøre og aktivt oppsøke jobbene! Det betyr at hvis du har sett deg ut et sted du kan tenke deg å jobbe, dra dit og spør! Det verste som kan skje er at du får et nei. Les mer i artiklene under dette svaret om hvordan du kan gå frem når du er på jobbjakt!

Ellers er det lurt å si i fra til alle du kjenner at du har lyst til å tjene noen ekstra kroner. Kanskje tanta til naboen jobber i en butikk de trenger ryddehjelp/vaskehjelp? Eller kanskje noen trenger barnevakt eller hundepasser? Eller kanskje noen trenger hjelp til å rydde/vaske hus, rydde og stelle i hagen eller på gården, male, plukke frukt/bær etc. Sjekk også med lokalavisen din om trenger avisbud.

Heng også opp lapper der du bor om at du har lyst på småjobber! Mulighetene er mange, men det kreves altså at du står på og oppsøker jobbene!

Jeg legger ved artikler om det å jobbe når man er rundt 15 år, samt en artikkel med tips om å spare penger.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd