Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for fars økonomi

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en far jeg er bekymret over. Vet han sliter økonomisk. Henter nesten aldri post og har masse uåpnede regninger liggende rund om i huset. Har sett gjennom noe og de kan være ganske gamle. Noen står det noe om 2. betalingskrav, noe som jeg skjønner ikke kan være en bra ting. Jeg bor på hybel og han bor alene. Føler han er alene og at jeg ikke kan gjøre noe. Han sover på soffaen om natta og har lite penger til mat, velger alltid det billigste. Han har ofte ikke råd til å kjøpe gaver til bursdager og jul, blir ofte slik at han gir oss søskene noe billig og sier vi skal få noe ekstra senere. Syns jo dette er veldig synd ovenfor han for jeg ser han blir flau og ukomfetabel. Har prøvd å tatt forsiktig opp ting som at han har mye regninger osv, men da unngår han spørsmålet eller blir irritert. Lurer på om det er noe jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit å lese om det du beskriver og opplever. Mange barn og ungdom bekymrer seg over foreldrenes økonomiske situasjon, dette er noe du ikke bør eller skal behøve å gå rundt å bekymre deg for. Økonomiske problemer er vanligere enn man skulle tro, og mange kan bli berørt av det.
Dersom du bruker mye tid på å bekymre deg, bør du snakke med noen om det, noen du stoler og føler deg trygg på, f.eks helsesøster eller sosiallærer ved skolen din. 

Bekymringene kan oppleves som mindre dersom man får delt de og snakket med noen om det. 

Jeg legger ved linker til et par artikler som kan være relevante.

 

Håper svaret var til hjelp, lykke til.

Hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd