Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil søke om å få beholde arbeidsavklaringspengene fra NAV mens jeg er i utlandet.

Annet 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har blitt invitert på besøk til en slektning i sommer -hun vil til og med betale reisen (jeg har ingen familie i Norge). Av flere grunner er det veldig viktig for meg å møte henne. Men jeg mottar AAP (minstesats), og har på tross av at jeg har overholdt mine forpliktelser ikke fått utbetalt noe i Mai, slik at jeg nå trenger hver øre -å dekke løpende utgifter har tært opp de siste sparepengene jeg hadde. Har rett og slett ikke råd til å gå lenger uten "inntekt" og gråter meg i søvn over det. Min behandler (bup) kjenner til problemstillingen, vet at jeg profiterer av å reise. (og mener jeg fortjener en ferie, i flere år har det ikke vært plass til noe annet enn sykdom) DPSet legger imidlertid planer så spontant at det er umulig å si hva de tenker. Er det verdt et forsøk å spørre behandler om å skrive noe jeg kan sende som vedlegg til søknad om å beholde AAP i utlandet (ca. 1,5 uke) i håp om at utbetalingen ikke blir så fryktelig mye redusert?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det er ikke noe i veien for at du legger ved et skriv fra behandler når du sender inn søknad om å få beholde arbeidsavklaringspenger under utenlandsopphold.

For å kunne få godkjent ferie i utlandet, så må ikke ferien kollidere med avtalt aktiviteter og annen oppfølging i den perioden du reiser.

Saksbehandler vurderer dette konkret i hver enkelt tilfelle, så synes du bare skal levere inn en søknad og krysse fingrene for at det går i orden.

Får du det godkjent, så blir ikke utbetalingen din på arbeidsavklaringspenger redusert når du er i utlandet. 

Ønsker deg en fin dag videre og håper at du får mulighet til å reise til din slektning i sommer.

 

 

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd