Hopp til hovedinnholdet

Går på VGS og har en vanskelig økonomisk situasjon. Kan NAV/lånekassen hjelpe?

Annet 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bor med min mor og stefar og lurte litt på ang støtte fra nav/lånekassen. Jeg har for det første en far som ikke forsørger meg under skoleåret (Har søkt penger fra han) og han går på nav. Jeg har en mor som er uføret og går på nav, stefaren min må bruke det meste av pengene til regninger. Jeg lurer på om jeg har rett på noe mer fra Nav enn barnebidrag for de over 18år? Det koster å leve.. Har telefonregning, bussutgifter o.l.. Har snart ikke råd til det da min mor kanskje mister retten på pengene sine.. Jeg får ikke støtte fra Lånekassen noe jeg mener jeg har rett på da det er lite med penger og de regner etter begge foreldrenes inntekt \+ tillegg for stefar. Er det noe muligheter for å kanskje få noe av Lånekassen eller andre stønader av NAV? Jeg har ikke kapastitet til å skulle finne meg en jobb og jobbe vedsiden av skolen.. Setter pris på svar og om dere kan liste opp støtnader jeg kan søke på og hva jeg jeg eventuelt kan prøve for å få grunnstipendet.. Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Så leit å høre at du har en vanskelig økonomisk situasjon.

Grunnstipendet i fra Lånekassen blir beregnet ut i fra inntekten til begge foreldrene dine, men det kan gjøres unntak dersom du kan dokumentere at din far ikke kan bidra med støtte.

Dersom din mor går ned i inntekt, så kan du sende inn dokumentasjon som viser hvor mye hennes nåværende inntekt, slik at Lånekassen kan vurdere grunnstipendet ditt ut i fra hennes nåværende inntekt.

Du kan lese mer om dette på Lånekassen sine hjemmesider.

Så lenge du er student er det Lånekassen som en kan søke økonomisk støtte fra.  NAV yter ikke økonomisk støtte til studenter som er i ordinært studie.  Du sier at du ikke får noe bidrag fra din far.  Les mer om barnebidrag her.  Der står det blant annet at bidraget kan fastsettes av NAV, hvis en ikke får til en avtale med bidragspliktige (din far).

Ønsker deg en fin dag og lykke til videre :-)

Vennlig hilsen

Lånekassen og NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar om økonomisk sosialhjelp

NAV-kontor (colourbox.com)

Vi har samlet noen spørsmål som andre ungdom har stilt til oss - om sosiale støtteordninger. Nav har svart.

Les mer

Grunnstipend på videregående

Pult med skrivesaker (colourbox.com)

Grunnstipendet skal være et bidrag til å dekke levekostnader for elever fra familier med svak økonomi. Alle elever skal ha muligheter til å ta videregående opplæring, uavhengig av familiens økonomi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd