Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få råd til å delta på flere konkurranser?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei eg er ein jente på 17 år. Og det som er problemet mitt er at eg ønske å kunne få delta i ein konkurranse,får eg driver med taekwondo. Eg har gått der ein stund og eg har prøvd å delta i ein konkurranse før, og eg likte det veldig godt. Men så er det at det koster jo penger å kunne delta i konkurranser, og det eg håpte du kunne hjelpe meg med er at om det finst noke eg kan gjer får å kunne få bedre råd til å kunne få delta i konkurranse. :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Om du ønsker å få bedre råd til å delta på konkurranser, kan det være en god idé å skaffe seg en deltidsjobb eller ta småjobber for folk du kjenner. Du kan f.eks gå med avisen, være hundelufter, klippe gresset, måke snø eller være barnepasser. Du kan gjerne henge opp lapper i nabolaget eller høre med naboene om det er noe spesielt de trenger hjelp til! Ofte er det noen som ønsker å få luftet hunden eller klippet gresset til en billig penge;)

Det kan også være lurt å være mer bevisst på hva du bruker penger på og forsøke å spare det du tjener/ ukelønnen din. Gjerne bruk en sparegris eller lignende, slik at pengene ikke er tilgjengelige. Det er lett å bli fristet når man har pengene i lommeboka, så det kan være lurt å legge de på et trygt sted slik at du får spart de til fremtidige konkurranser:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Satse på en idrett

Knyter fotballskoa (colourbox.com)

Hvis man skal satse på en idrett så må man være villig til å prioritere den, og det er viktig å være forberedt på at man ikke kan være med på alt som skjer ellers. Man må ha motivasjon og vilje til å legge inn den ekstra treningsinnsatsen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd