Hopp til hovedinnholdet

Gutt lurer på om mulighet for å lære piano på Youtube.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg er en gutt på 14 år og har gjerne lyst til å spille piano, men Mamma lar meg ikke fordi det koster en del... Så jeg bare lurte på om det er mulig å lære det selv via av å bare se på youtube. Noter er ikke så viktig for meg men å bare se på videoer og herme etter hvordan de spiller tangentene. Er dette mulig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Ser i meldingen din at du er interessert i å lære deg å spille piano, og lurer på om det er mulig å gjøre dette med å se videoer på Youtube. Jeg synes det er veldig spennende og fint at du har lyst å lære deg å spille et instrument. 

Jeg kjenner selv godt en som har gjort akkurat det du beskriver. Han har fulgt en spilleliste med pianokurs på Youtube. Der finnes det utrolig mange videoer som handler om nettopp det temaet. Jeg vil anbefale deg å kanskje se på litt flere videoer for å finne noen som virker gode og kanskje består av mange videoer. Samtidig er det også litt avhengig av hvilken type musikk du ønsker å spille. Det er ikke veldig viktig å lære seg noter. Du kan fint lære å spille mange forskjellige sanger uten. Om du allikevel synes å spille piano er veldig gøy og at det er noe du vil bruke mye tid på, vil jeg anbefale deg å etterhvert prøve å lære deg noter. Det vil gjøre det mye lettere å lese og lære deg nye sanger, og kanskje tilogmed skrive dine egne. 

Fordelen med en lærer er at du har noen som følger deg opp, gjerne ukentlig, slik at du har en rutine og kanskje lekser å forholde deg til. Når du skal lære dette på egenhånd kreves det mer selvdisiplin. Jeg vil anbefale deg å lage en fast rutine. For eksempel at du øver et par timer to faste dager i uken. Dette vil gjøre det lettere å holde kursen. Å lære et instrument kan være veldig frustrerende i perioder. Tidvis kan det virke veldig vanskelig å "komme videre" i ferdighetene. Da er det ekstra viktig å ikke miste motet og holde seg til rutinen man har laget. 

Jeg håper du fant dette svaret nyttig og vil ønske deg lykke til i spillingen.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klassisk musikk - også for unge

Fiolin (colourbox.com)

Ønsker du å spille i et orkester eller vil du spille klassisk musikk på andre måter? Her får du tips om hvem du kan kontakte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd