Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å ha penger når jeg er sammen med venner.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Føler at mamma og pappa har aldri penger..De har jo penger men de har nesten ikke penger til å gi meg til katinepenger eller penger til byn els. De har nesten ikke rå til noe. De diskuterer hver dag at de må være forsking med pengene osv. er Litt lei av at mamma og pappa har aldri rå. Har lyst å være med venner på cafe og sånt også, når jeg sier til pappa at jeg kan jo få meg jobb med å gå med avisa eller få jobb nærmeste butikker så er han ikke intersersert i det..er så lei av at venner på spandere på meg.. hva kan jeg gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det er vanskelig å aldri ha penger til å gjøre ting sammen med venner. Det blir ekstra vanskelig hvis vennene dine har en del mer penger enn deg.

Jeg synes ideen om å finne en jobb er god. Du kan tjene noen egne penger og få erfaring i arbeidslivet. Jeg vil anbefale deg å sjekke ut mulighetene for jobb og si fra til foreldrene dine når du har fått deg en jobb.

En annen løsning er om du kan få litt betalt for oppgaver du gjør hjemme. Kan du gjøre en avtale med foreldrene dine om å få litt lønn for noen oppgaver du gjør hjemme? Da vil du ha penger du kan bruke og slippe å be om penger hver gang det er noe du har lyst til å gjøre.

Lykke til!

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd