Hopp til hovedinnholdet

Lurer på hva som skjer ved tvangssalg. 

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har noen spørsmål om tvangssalg av bolig og hva som skjer etter dette. Kort bakgrunn: Min far forlot min og lot henne sitte med en ufrivillig deltidsjobb og en haug av gjeld som uten hennes viten var blitt pantlagt i hennes hus. Hans gjeld, hennes hus (betalt av arv). Nå skal familiehjemmet våres tvangsselges p.g.a gjelden hans. Han har flyttet til utlandet og myndigheten gjør ikke store forsøk på å få kontakt med han. Min mor og jeg har ingen mulighet til å betjene slik stor gjeld eller i det minste en sjanse for å få et lån i en bank. Ho har en deltidsbutikkjobb og gjennomsnittlig utbetalt 8000 kr. per mnd. Her er det ikke engang rom for leie eller daglige utgifter i tillegg. Vi har stadig vært på leit etter mer eller andre jobber uten lykke. Ingen tillegge fås om man ikke har jobber 100% og det var i fortiden ikke mulig ved siden av å oppdra tre barn. Nå skal huset tvangsselges innen to uker. Hva skjer da? Hvem hjelper en i verdens rikeste land? Havner en da på gata?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det som skjer ved tvangssalg er at banken eller den som din far er skyldig penger selger huset for å få de pengene din far er skyldig. Dere mister da dessverre huset dere bor i, men fortvil ikke for det finne muligheter! Det jeg håper at du mor og du kan gjøre er å snakke med NAV angående bolig og andre økonomiske spørsmål. Dere skal slippe å bli satt på gata og NAV vil hjelpe dere. Det er også mulig å kontakte den kommunen dere bor i angående sosial stønad og hjelp til bolig. 

Jeg legger ved noen artikler som kan være til nytte for deg/dere. Ikke fortvil! Det finnes løsninger!

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra