Hopp til hovedinnholdet

Har dårlig økonomi fordi min pappa er død

Jente 16 år
 

Spørsmål

Mamma har ikke jobb og i følge hun kan hun heller ikke skaffe jobb pga hun tyligvis har problemer med ryggen eller noe sånt. Pappa var den som hadde jobb og skaffet Ca 30-35.000kr i måneden, men han fikk kreft og dro til en annen verden for 3 uker siden. Nå er det bare meg og lillebroren min på 13-åring igjen. Mamma får nå 15.000kr i mnd som hun må bruke på å betale rente, privat skolen + pappa har 2 andre barn (stebror, stesøster) som hun også må bruke mye penger på, også mange andre ting . Det gjør at vi ender opp med lite penger til overs. Problemet er at eg blir skikkelig frustrert fordi jeg føler vi får så lite hjelp og blir behandlet urettferdig. Tips til hvordan eg roe meg ned?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmålet ditt

Dette hørtes ikke særlig greit med den situasjonen din familie har havnet i.  Vet jo ikke om din mor har noen utbetalinger fra NAV.

Det er noe som heter barnepensjon.  Vet ikke om dere har søkt om dette.  Les mer om dette på NAV sine nettsider.  Din mor bør jo også sjekke om hun kan ha noen rettigheter siden hun er aleneforsørger for dere.  Se også mer informasjon i den linken som ligger med dette svaret.

Ønsker deg og din familie lykke til videre :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stønads- og trygdemuligheter for foreldre

Du som har eller skal ha barn har flere typer stønads- og trygdemuligheter som kan hjelpe deg i en økonomisk vanskelig tid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd