Hopp til hovedinnholdet

Vi er familie på 4. Bor i lite rekkehus med to rom. Jeg og min tvillingsøstrer delte rom helt til i går da vi fikk et hvert (begge rommene er små) og nå sover foreldrene våre i stua. Føles trist og vi har ikke råd til større hus Hva skal jeg si til vennene mine når de spør hvor foreldrene mine sover da?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Vi er familie på 4. Bor i lite rekkehus med to rom. Jeg og min tvillingsøstrer delte rom helt til i går da vi fikk et hvert (begge rommene er små) og nå sover foreldrene våre i stua. Føles trist og vi har ikke råd til større hus Hva skal jeg si til vennene mine når de spør hvor foreldrene mine sover da? ):

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til oss i ung.no!
Jeg skjønner at du synes det er leit at dere ikke har råd til å ha støtte hus og bedre plass. Men slik boligprisene er i Norge er det ikke så lett å skulle kunne kjøpe større og dyrere bolig.

Du spør hva du skal si til vennene dine om at foreldrene dine sover i stua. Om ingen spør, trenger du kanskje ikke å si noe. Men om noen spør, skal du bare være ærlig og si at dere ikke har råd til større hus akkurat nå slik at foreldrene dine er så omsorgsfulle at de sover på stua for at du og tvillingsøsteren din skal kunne få hvert deres eget rom.  Det er ingenting å skjemmes overfor og det er mye bedre  være ærlig framfor å begynne med løgner som etter hvert uansett vil bli avslørt!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd