Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil gjøre mer med familien samlet

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg føler veldig lite skjer i livet. Familien min har dårlig råd, så vi får ikke dratt og gjort så mye. Når vi er hjemme sitter ALLE med hver sik skjerm. Det synes jeg er veldig dumt. Jeg har snakket med familien min om dette og de syntes det var et bra forslag at vi skal gjøre noe, men vi vet ikke hva. Har dere noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har spørsmål. Og så bra at du allerede har snakket med familien din om å gjøre noe sammen, det var et fint initiativ. Det å ha dårlig råd kan gjøre at man tenker det er lite man kan gjøre. Dette er ikke tilfelle. Det er mye man kan gjøre sammen som familie som ikke trenger å koste mye. Hvis du googler gratis aktiviteter for familier kommer mange forslag opp. Du kan for eksempel lese om noen her www.familieverden.no/familieliv/fritid/20-ferieaktiviteter-helt-gratis/. Andre forslag er gå tur i skogen , bake noe sammen, Ake, dra på museum ( noen er gratis) .Ellers finnes det for eksempel besøksgårder rundt omkring i landet som kan være gratis. Her kan man se på dyr. Håper du finner en aktivitet som kan passe dere. Lykke til.


Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd