Hopp til hovedinnholdet

Må alle busser gi rabatt til ungdommer og studenter?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på om alle busser har krav på å ha ungdomsbillett/studentbillett? Jeg skulle reise fra distriktet mitt til en by, der jeg da fikk studentbillett til ca. samme pris som barnebillett. Da jeg skulle hjem igjen, sa sjåføren at jeg skulle ha voksenbillett fordi jeg er 18. Dette gikk nesten galt fordi jeg ikke hadde penger nok til voksenbillett. Er systemet standardisert for alle busselskaper, eller kan de selv velge hvilke billetter de benytter seg av?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, 

Nei, ikke alle busser har plikt til å gi rabatt til ungdommer og studenter. Det er alltid lurt å sjekke med busselskapet før du planlegger å reise med dem. Husk å spørre hva slags dokumentasjon du må vise frem for å få en eventuell rabatt! 

Det offentlige (Fylkeskommunen) gir penger til noen kollektivtransport-selskaper for å gi billigere billetter eller månedskort til ungdom og studenter. Les mer om denne ordningen på regjeringens nettside

Vennlig hilsen Ung.no-redaksjonen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Sniker på bussen

Jeg ble stoppet i kontroll på bussen og ble tatt for sniking. Jeg hadde ikke så mye penger som de skulle ha for boten, så måtte gi dem navnet mitt og adressen. Må jeg betale boten? Jeg har ikke så mye penger tror jeg. Kan det ha noe å si at jeg er under 15?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd