Hopp til hovedinnholdet

Vi sliter med økonomien i familien min

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg føler det går litt ned med økonomien våres. Det er noen ganger jeg går på skolen uten å få spist lunsj, enten fordi mamma ikke har penger så jeg ikke får kjøpt i kantina eller så har vi kanskje ikke nok brød eller sånt hjemme. Noe jeg synes er veldig dumt, for hvis noen spør hvorfor jeg ikke spiser, så må jeg lyve og si at jeg ikke er sulten. Også er det en ting til. Jeg har veldig lyst til å kjøpe noen nye klær og sko. For jeg gjør det sjeldent og jeg er ikke en egoistisk eller bortskjemt unge som får alt jeg vil ha. Men problemet er at mamma og pappa har ikke så mye penger nå. Mamma har jobb, men får ikke så mye i lønn. Og nav gir hun mindre enn d hun egentlig burde ha fått. Pappa kan ikke jobbe pga ryggproblemer, så hans situasjon skjønner jeg godt. Men jeg blir lei meg av tanken på at jeg må tjene mine egne penger hvis jeg vil ha ting jeg trenger.. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger for dette gjør meg stresset og det ekke gøy å se venna mine få nye ting ofte..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Jeg skjønner dette er en vanskelig situasjon å være i- Dårlig råd er det dessverre mange familier i Norge som sliter med, flere enn man kanskje tror. Det snakkes imidlertid lite om. Mange kan derfor kjenne seg ensomme i situasjonen. Da kan det være fint å ha noen å snakke med. Det kan for eksempel være en voksen man stoler på eller helsesøster på skolen. Du kan også få hjelp på Helsestasjon for ungdom. Der har de leger, helsesøster, og ofte også en psykiatrisk sykepleier eller psykolog. Jeg skjønner at det ikke er lett å se andre få masse, mens man selv vet at det er vanskelig å få kjøpt seg noen nye klær og sko. Det finnes imidlertid en del ordninger der man kan få økonomisk støtte som kunne være til hjelp for deg. Dette kan du lese mer om her: www.ung.no/fattig/3897_Bekymrer_meg_over_familiens_%C3%B8konomi._Hva_kan_jeg_gj%C3%B8re.html. Håper dette var til hjelp.

 

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer

20 gode råd til sunn og billig mat

20 tips til sunn og billig mat (colourbox.com)

Her har du 20 tips til hvordan du kan gjøre sunne valg i butikken uten å blakke deg helt.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Familier med dårlig råd kan få støtte til aktiviteter

Fortvila gutt i sofaen (colourbox.com)

I Norge skal du ha mulighet til å delta i fritidsaktiviteter og gå i bursdag, selv om foreldrene dine har en vanskelig økonomi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din