Hopp til hovedinnholdet

Har slutta skolen på grunn av ME kan jeg få penger av NAV?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 18 år som har blitt diagnosert med sykdommen ME. Jeg har derfor måtte slutte på skolen, og har ingen mulighet til å få meg jobb pågrunn av sykdommen. Det jeg lurer på er om jeg har rett til pengestøtte fra nav, ettersom jeg har ingen mulighet til noen som helst inntekt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Det er noe som heter arbeidsavklaringspenger (AAP).  Dette er en ordning for de som er for syke til å jobbe og være i utdanning.  Du kan sjekke ut om dette kan være noe for deg i din situasjon.  

Send inn en søknad på AAP og be legen din om å sende inn en legeerklæring til NAV.  Da vil ditt lokale NAV-kontor ta kontakt med deg og følge deg opp videre.

Selv om situasjon din er vanskelig nå, kan den bli bedre etterhvert.  Kanskje du en gang kan få deg en jobb og tjene dine egne penger?

Ønsker deg en fin dag og lykke til videre :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kronisk utmattelsessyndrom - CFS/ME

Jente sover (colourbox.com)

Kronisk utmattelsessyndrom, CFS/ME, er en langvarig og alvorlig tilstand eller sykdom. Utmattelsen er til tider invalidiserende og det er også andre typiske tilleggssymptomer. Det mangler fortsatt kunnskap om årsaksforholdene ved CFS/ME og forskning pågår stadig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd